vineri, 18 noiembrie 2011

Nu trebuie sa fiti un profesionist pentru a sti sa faceti un masaj. Nu trebuie decat sa va insusiti doua sau trei lucruri esentiale si puteti deveni si dumneavoastra experta in materie. Va oferim acum cateva sfaturi pentru realizarea unui bun masaj al spatelui. Si nu veti avea decat de castigat langa un partener multumit si linistit...


Calmarea unui spate incordat
Va asezati in genunchi in fata persoanei respective si incepeti masajul relaxant prin asezarea ferma a mainilor pe umerii persoanei, mentinand presiunea cateva minute.

Stati intr-o parte. Asezari-va mainile in regiunea lombara (a rinichilor) si urcati spre omoplati, realizand un masaj transversal. Nu uitati sa insistati asupra zonelor incordate.

Cu mana dreapta, faceti un masaj circular incepand din partea de jos a spatelui si urcand incetul cu incetul. Realizati aceeasi miscare cu mana stanga, dar in celalalt sens si incepand din partea de sus a spatelui, pana cand cercurile se intersecteaza.

Stati calare pe partener insa fara a va aseza pe fesele sale; asezati-va palmele bine intinse, cu degetele mari de o parte si de alta a coloanei vertebrale. Masati circular cu ambele maini. Este un masaj ideal pentru curaterea de toxine.


Atentie la pozitiile periculoase
Suntem adesea tentati sa ne asezam pe fesele sau pe partea de jos a spatelui partenerului nostru. Atentie, riscati sa-i striviti coloana vertebrala.

De ce este atat de bun masajul unui spate incordat?
Hipofiza se activeaza si incepe sa secrete in acel moment doua tipuri de hormoni. Pe de o parte, endorfinele, care au aceleasi virtuti ca si morfina (ce simtiti atunci cand sunteti in al 9-lea cer?) si, pe de alta parte, ocitocina care are rolul de a incetini ritmul cardiac (ajutandu-ne sa devenim astfel adevarati zei).

Masajul mai are un rol: destinderea muschilor. Profitati de acest privilegiu si descoperiti corpul partenerului dumneavoastra.


Mici trucuri

Alegeti o incapere linistita
Nici prea incalzita, nici prea rece si creati o ambianta cu adevarat relaxanta: o lumina filtrata, slaba, cateva lumanari, muzica New Age si (de ce nu?) puteti aprinde chiar si cateva boabe de tamaie.

Evitati masajul pe un pat moale
Exista tendinta sa va afundati prea tare. Cel mai potrivit este un covoras sau o saltea speciala pentru gimnastica.

Nu masati fara uleiuri speciale
Folositi intotdeauna un ulei de masaj.
Durata ideala a unei sedinte este de apriximativ 10 minute pentru fiecare parte a corpului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu