vineri, 2 noiembrie 2012


 Nutriţioniştii susţin cã regimul alimentar este principala cauzã care duce la formarea celulitei. Cercetãri recente în domeniu au relevat faptul cã apariţia celulitei este favorizatã de un regim alimentar bazat pe grãsimi şi proteine sau de o dietã bogatã în zaharuri.
Majoritatea specialiştilor autohtoni afirmã cã celulita nu este o afecţiune medicalã. Conform opiniei lor, celulita reprezintã, de fapt, acumularea de ţesut adipos în anumite zone ale corpului, cauzatã de abordarea unui regim de viaţã incorect, pe fondul unei predispoziţii genetice la îngrãşare sau al unei dereglãri hormonale.
Singurul tratament recunoscut ştiinţific la noi în ţarã este doar acela care vizeazã scãderea în greutate a persoanelor afectate. Pentru combaterea celulitei, medicii recomandã consumul de alimente care au un rol important în dezintoxicarea organismului.
Fibre alimentare pentru eliminarea toxinelor
Pentru combaterea celulitei este recomandatã o dietã bazatã într-o proporţie de 75% pe alimente crude (fructe şi legume proaspete). Aceastã dietã ajutã organismul sã elimine toxinele, dar are şi rol preventiv, împiedicãnd formarea unor noi straturi de celulitã. Explicaţia este simplã. Cruditãţile sunt bogate în fibre alimentare, substanţe care nu pot fi digerate de organism şi care antreneazã eliminarea reziduurilor.
Castravetele curata organismul
Leguma stimuleazã activitatea rinichilor, ajutãnd la eliminarea toxinelor şi combãtãnd retenţia de apã. În dieta anticeluliticã este recomandat consumul zilnic de suc de castraveţi (un pahar de suc, în fiecare dimineaţã, pe stomacul gol). De asemenea, includerea castravetelui în toate salatele de cruditãţi este una dintre recomandãrile importante ale nutriţioniştilor.
Telina stimuleaza metabolismul
Legumã „de bazã“ în curele de slãbire, ţelina are şi un rol important în diminuarea retenţiei de apã. Pentru combaterea celulitei este indicatã consumarea ei în stare crudã, inclusã în salate, sau sub formã de suc (amestecat cu suc de morcovi şi de sfeclã).
Sfecla ajuta la dezintoxicare
Aceastã legumã stimuleazã arderile în organism şi influenţeazã benefic activitatea ficatului, ajutãndu-l sã elimine grãsimile stocate în organism. În curele anticelulitice este indicat consumul zilnic de suc de sfeclã proaspãt (circa 120 ml/zi, bãut pe stomacul gol).
Algele au efecte anticelulitice
Aceste plante conţin o cantitate însemnatã de minerale (sunt foarte bogate în iod), vitamine şi proteine vegetale. Tratamentul intern cu produse pe bazã de alge ajutã la eliminarea depozitelor de grãsimi, dar are efecte rapide şi la nivelul epidermei (o catifeleazã şi o netezesc). 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu