sâmbătă, 5 iulie 2014

CUM SCAPAM DE DEPRESIE CU AJUTORUL MASAJULUI

   
   Cu totii avem zile in care suntem tristi. Nimeni nu poate sa fie fericit tot timpul iar schimbarile starii de spirit, din fericit in trist sau invers sunt perfect normale. Pentru unele personae aceste stari persista si sunt mult mai accentuate, se accentueaza cu orice activitate, sorb din energie si de foarte multe ori duc la insomnii. Cand aceste stari depasesc limita si scad calitatea vietii , trebuie consultat un pshiholog, care sa certifice diagnosticul de depresie. Acesta e primul pas pentru a putea fi ajutata o astfel de persoana.
     Pentru foarte multi care sufera de aceasta problema, Solutia este sa vorbeasca cu un pshiholog care sa-l consilieze si sa-i prescrie medicamentele necesare. Dar aceasta abordare nu functioneaza la fel de bine pentru toate persoanele. In zilele noastre lumea a inceput sa se convinga sunt mai multe metode de a scapa sau a te preveni de anumite boli si fara medicamente . Iar masajul e o metoda care promite foarte mult.

CE ESTE DEPRESIA?

        Poate  una dintre problem cele mai dificile cand vorbim de cei care sufera de depresie este definirea ei. Depresia, spre  deosebire de alte afectiuni medicale, e putin mai ciudata cu simtome individualizate iar de multe ori simtomele depresiei pot provoca alte boli mai grave cum ar fi Alzheimers’s sau pot duce la alte problem mintale. Cu alte cuvinte depresia mea nu seaman cu a ta si nici cu depresia altcuiva.
        Cele spuse mai sus nu pot fi luate ca un ghid pentru a diagnostic depresia.Multi oameni au impresia ca singurele simtome pentru aceasta problema sunt atunci cand o persoana este trista ,ceea ce e partial corect . Intradevar supararile si nefericirile sunt niste indicatori importanti in diagnosticarea depresiei dar studiile arata ca si iritabilitatea, pierderea interesului in actiivitatile care odata erau agreabile, somunul sacadat sau lipsa lui, problem cognitive, dureri musculare, dureri de cap. Etc
         Pot fi diferite tipuri de depresie cum ar fi atunci can femeile sunt insarcinare si imediat dupa nastere, in timp ce alte personae sunt afectate sezonier sau au o stare axioasa care insoteste depresia.

BENEFICIILE MASAJULUI

     Christofer Moyer, Doctor si professor asistent de psihologie la Universitatea Wisconsin Stout , sustine dupa studii efectuate ca msajul actioneaza pe aceliasi principii ca si psihoterapia. Dimensiunea si efectele masajului in tratarea axietatii si depresiei sunt practice la fel ca cele folosite in pshihoterapie. Practic amandoua se desfasoara intr-un mediu privat si in principiu au aceiasi dutara 50 minute sau o ora pe sedinta. Repetarea cel putin o data pe saptamana pentru atingerea unor obiective de durata, iar sunt lucruri commune.
     O alta asemanare izbitoare , e aceea ca amandoua sunt dependente de o relatie interpersonala fondata pe incredere.
       Foarte important de retinut ca depresia nu este doar o boala mintala ci multe simtome se manifesta si fizic in corp. Depresia se manifesta dupa cum spun specialistii si ca o greutate in corp. Experienta unui masaj  te poate scapa de aceasta greutate corporala ajuntandu-te sa te bucuri din nou de el.



CE TREBUIE SA STII

          Ca terapeutul masseur trebuie sa aiba cunostintele necesare daca lucreaza cu personae care sufera de anxietate si depresie, aceste probleme din ce in ce raspandite in era moderna.  Maseurul isi da seama de problemele pe care le ai doar spunandu-i sintomele fara a veni cu diagnosticul in mana.
       Trebuie sa fim realisti si sa mai spune clientilor ce poate face si ce nu un masaj.  Masajul nu e ca o pastila fermecata pe care odata inghitita ai scapat de depresie. Dar scapand de o greutate emotionala si corporala din corp , se reinstaleaza si starea mentala de bine in noi.
     Foarte important masajul NU exclude tratamentul medicamentos si psihoterapia ci le completeaza si le accentueaza efectele vindecatoare.
       Lumea evolueaza cu pasi din ce in ce mai rapizi si din aceasta cauza trebuie sa fim la current cu noile cercetari. De aceia e foarte bine sa existe o colaborare foarte stransa in specialistii in boli mintale si maseuri. Fiecare completatndu-se si invatand unul de la altul.


            Terapeut Maseur   I. Codrut 0754396584

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu