marți, 14 aprilie 2009

Afectiuni si efecte benefice

Tehnica masajului cu ajutorul ventuzelor aplicate pe umeri poate avea un efect benefic in maladii ale cailor respiratorii superioare - tuse, bronsita sau astm bronsic. De asemenea, procedeul are efect si in nevralgii, neurastenii, dureri dorsale, dureri de coloana si ale umerilor.

Cel mai important este sa se actioneze in punctele biologic active. Acestea se descopera foarte usor, prin apasare. Cind apasam intr-un astfel de punct, durerea este destul de intensa.

Masajul se practica folosind doua ventuze

Masajul se practica folosind doua ventuze. Bolnavul se va culca pe pat cu spatele in sus. Umerii si spatele se sterg cu spirt medicinal, apoi se ung cu o crema nutritiva grasa sau cu vaselina. Se aplica, prin procedeul cunoscut (facind in interiorul ei aer cald) o ventuza, care se lasa pina se inroseste pielea trasa in interior. Dupa ce a actionat doua minute, ventuza se plimba prin alunecare pe spatele uns al bolnavului. Se lucreaza cu doua ventuze - intii cu una, apoi cu cealalta. Deplasarea ventuzelor pentru masaj se face circular, in toate directiile, miscarile fiind lente si neintrerupte. Masajul se incheie printr-o trecere peste toate vertebrele, de jos in sus. Durata unei sedinte de masaj cu ventuze este de 5-15 minute, pielea trebuind sa se inroseasca puternic in urma procedurii. Terapia se va aplica o data la trei zile.

Dupa aceasta procedura, bolnavul va ramine culcat si acoperit timp de o ora, deoarece se produce sudatie puternica.

Procedura este contraindicata celor ce sufera de hemoragii, hipertensiune, afectiuni ale pielii sau boli psihice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu