Nutriţioniştii susţin cã regimul alimentar este
principala cauzã care duce la formarea celulitei. Cercetãri recente în domeniu
au relevat faptul cã apariţia celulitei este favorizatã de un regim alimentar
bazat pe grãsimi şi proteine sau de o dietã bogatã în zaharuri.
Majoritatea specialiştilor autohtoni afirmã cã
celulita nu este o afecţiune medicalã. Conform opiniei lor, celulita
reprezintã, de fapt, acumularea de ţesut adipos în anumite zone ale corpului,
cauzatã de abordarea unui regim de viaţã incorect, pe fondul unei predispoziţii
genetice la îngrãşare sau al unei dereglãri hormonale.
Singurul tratament recunoscut ştiinţific la noi în
ţarã este doar acela care vizeazã scãderea în greutate a persoanelor afectate.
Pentru combaterea celulitei, medicii recomandã consumul de alimente care au un
rol important în dezintoxicarea organismului.
Fibre
alimentare pentru eliminarea toxinelor
Pentru combaterea celulitei este recomandatã o dietã
bazatã într-o proporţie de 75% pe alimente crude (fructe şi legume proaspete).
Aceastã dietã ajutã organismul sã elimine toxinele, dar are şi rol preventiv,
împiedicãnd formarea unor noi straturi de celulitã. Explicaţia este simplã.
Cruditãţile sunt bogate în fibre alimentare, substanţe care nu pot fi digerate
de organism şi care antreneazã eliminarea reziduurilor.
Castravetele
curata organismul
Leguma stimuleazã activitatea rinichilor, ajutãnd la
eliminarea toxinelor şi combãtãnd retenţia de apã. În dieta anticeluliticã este
recomandat consumul zilnic de suc de castraveţi (un pahar de suc, în fiecare
dimineaţã, pe stomacul gol). De asemenea, includerea castravetelui în toate
salatele de cruditãţi este una dintre recomandãrile importante ale
nutriţioniştilor.
Telina
stimuleaza metabolismul
Legumã „de bazã“ în curele de slãbire, ţelina are şi
un rol important în diminuarea retenţiei de apã. Pentru combaterea celulitei
este indicatã consumarea ei în stare crudã, inclusã în salate, sau sub formã de
suc (amestecat cu suc de morcovi şi de sfeclã).
Sfecla ajuta la
dezintoxicare
Aceastã legumã stimuleazã arderile în organism şi
influenţeazã benefic activitatea ficatului, ajutãndu-l sã elimine grãsimile
stocate în organism. În curele anticelulitice este indicat consumul zilnic de
suc de sfeclã proaspãt (circa 120 ml/zi, bãut pe stomacul gol).
Algele au
efecte anticelulitice
Aceste plante conţin o cantitate însemnatã de minerale
(sunt foarte bogate în iod), vitamine şi proteine vegetale. Tratamentul intern
cu produse pe bazã de alge ajutã la eliminarea depozitelor de grãsimi, dar are
efecte rapide şi la nivelul epidermei (o catifeleazã şi o netezesc).
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.