miercuri, 25 iunie 2014

10 lucruri pe care tetapeutul maseur ar vrea ca tu sa le stii.

Din antichitate se stie ca masajul este benefic pentru sanatate.Masajul ( relaxare, reflex, suedez, therapeutic etc) incepe sa fie savurat de foarte multi oameni dar inca mai sunt persoane care isi pun multe intrebari. Cum ma voi simtii fiind gol? Ce va face maseurul? Daca adorm? Daca  va durea?
Daca sunt multe lucruri neclare, care te tin departe de un masaj, aici ai raspunsurile.

1 Ca masajul sa fie de cea mai buna calitate, nu e neaparat sa va dezbracati complet.  Daca sunt zone care trebuie sa fie masate si  necesita indepartarea lenjeriei, aceasta se va face pastrand limitele. Se vor indeparta in zonele in care trebuie sa se lucreze dupa care se vor acoperi la loc.

2 Pe de cealalta parte,in primele sedinte, pana te acomodezi si iti dai seama ca nu se intampla nimic, poti sa tii cat crezi tu ca este necesar pe tine pentru a te simti confortabil(a).Multi oameni trec printr-un dialog intern cand e vorba de primul masaj.Oare trebuie sa ma dezbrac complet? Nu par o femeie usoara daca ma dezbrac complet? Nu par ca o mironosita daca raman mai imbracata? Raspunsul petru intrebari este NU! Masajul iti apartine iar terapeutul trebuie sa tea jute ca tu sa fii cat mai relaxat.

3 Organismul reactioneaza. Daca masajul decurge bine si tu reusesti sa te relaxezi total, ghici ce se poate intampla? Iti imbunatateste digestia.  Iar stomacul poate devein zgomotos, si poate sa-si doreasca sa elimine gazelle. Nu-ti face griji , asta inseamna ca masajul isi face treaba. Multi atipesc pe masa. Pentru mine e un mare compliment cant o persoana se simte atat de relaxata incat adoarme pe masa.

4  Se intampla foarte, foarte rar ( 99%) cand se obtine o stare de excitatie in timpul masajului, fara ca acesta sa fie provocata. Cand ai parte de un masaj professional, singurul obiectiv este sa te ajut sa te relaxezi. Daca te aflii in cei 1 % nu te ingrijora, trage aer in piept si relaxeazate

5 Daca intrebi despre happy ending( cu finalizare), si nu e o gluma vom fi nevoiti sa nu te programam si  sa iti inchidem telefonul in nas. E cum ai merge la farmacine si ai intreba de cocaina. Suntem furnizori de serviicii profesionale de ingrijire a sanatatii.

6 Un dus inainte de a incepe masajul e recomandat. Va incalzi muschii ceea ce va duce lainceperea procesului de relaxare a muschilor si e mult mai placut de lucrat pe niste picioare curate. Masajul sportiv e exceptia aici. Dar daca se poate , dus inainte.

7 Nu e nimic in nergula cu parul de pe corp. Nu suntem socati de el. Ne pare sincer rau de cei care sunt mirati cand vad par pe corp.

8 Masajul iti apartien. Daca nu iti place cum se simte, vorbeste. Daca terapeutul te intreaba daca sa mareasca sau sa scada presiunea , fii sincer cu el.Noi vrem sa fie cea mai placuta experianta a ta iar comunicarea sincera acolo duce

9 Fii sincer(a) cu istoricul tau in ceea ce priveste sanatatea. Noi nu intreabam pentru curiozitatea noastra. Sunt multe situatii in care noi trebuie sa ne modificam modul de a lucra  sau in unele cazuri de a amana masajul.

10 Corpul tau e nemaipomenit. Sunt atat de multe in capul nostru incat uitam sa ne ascultam corpul. Uitam sa ascultam ce ne scpune corpul nostrum. Pastram tot stresul, bucuriile, tristetile, durerile cu noi in corp. A face un masaj e modul in care stopam totul si  ascultam ce ne zice corpul si inima.

Este o onoare si un privilegiua sa fac parte din acest timp petrecut cu tine.

Terapeut masseur :  I.  Codrut  0754396584

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu